Nijkerkse gaat viral met post over de Halve

Foto:

Ze is de politiek nog niet uit, of ze gaat “viral”.

Janneke van Heugten.

Ze was raadslid voor PRO21, maar is letterlijk een andere weg ingeslagen en dat doet ze vooral hard lopend.  De eerste grote uitdaging was de Halve van Nijkerk.Hoe Van Heugen zo ver gekomen is, beschrijft ze in een bericht op Linkedin. Tot haar stomme verbazing is dat bericht inmiddels meer dan 300.000 keer elezen en ontloke het honderden commentaren en likes.

Ze schreef dit.

“Vijf jaar geleden besloot ik in een split second om mijn beamer vast te houden in plaats van de trapleuning te grijpen. Niet een hele slimme keuze, want ik had al bekkeninstabiliteit. En de wenteltrap waar ik van boven naar beneden op mijn billen vanaf stuiterde, was ook niet al te vriendelijk voor mijn lichaam. Hup, gewoon daarna volledig in de kreukels in de auto en die presentatie geven.

Het was tekenend voor waar ik mijn prioriteiten legde. Buiten mijzelf. Ik kreeg van de bekkentherapeut te horen maar met de pijn te moeten leren leven. Ik zeulde steeds meer kilo’s mee en bleef bij pilates het stijve kneusje van de klas.

En toen kwam Corona. Het zorgde thuis voor extra uitdagingen, zoals bij vele anderen. Ik had het nodig om eruit te gaan. En ik was de pijn in mijn bekken spuugzat. Ik begon voorzichtig met wandelen. Afspraken werden belwandelafspraken. En de meters werden kilometers. Met vallen en opstaan. Maar voorzichtig ging ik vooruit. Mijn lichaam begon sterker te voelen en ik durfde langzaam weer te dromen over hardlopen.

Ik heb een bloedhekel aan kou, maar ik besloot toch in de winter door te gaan en langzaam kleine stukjes te versnellen. Buienradar en ik waren niet altijd maatjes als er toch een koude regen- of hagelbui mijn zin probeerde te bevriezen. Maar ik liep door en ineens kon ik 5 kilometer hardlopen volhouden. En daar stopte ik niet. Twee tenen begonnen zwart te zien. Andere schoenen, een loopanalyse bij de fysio. En ik ging weer door. Ik voelde mij steeds vitaler, sterker en ook mijn mentale kracht nam toe. Iets wat ik als single mom en ondernemer geen overbodige luxe vind.

Je lichaam is je beste vriend, zei een vriendin laatst tegen mij. “Het is altijd en het langst bij je. Daarom moet je er zuinig op zijn”. Ze heeft zo gelijk. Gisteren liep ik de Halve van Nijkerk. Een voorproefje voor de marathon van Amersfoort en de kustmarathon van Zeeland waarvoor ik aan het trainen ben.

Ik krijg regelmatig de vraag waar ik de tijd vandaan haal om hiervoor te trainen. Eerst ging ik mij dan verontschuldigen en verdedigen. Maar inmiddels zeg ik: mijn eerste prioriteit ligt bij mijn lichaam. Mijn lichaam is mijn beste vriend. Als ik daar goed voor zorg, profiteert alles om mij heen mee. Die beamer laat ik de volgende keer gewoon los.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen