Zuster opent buurthuis De Refter in voormalig zusterhuis

Het centrum van Nijkerk ontbeert een buurthuis.

Althans dat vond een groep mensen en die ging in maart aan de slag.

Vol trots konden ze het resultaat van hun werk en vele anderen laten zien. De belangstelling voor de opening van “De Refter” in het voormalige zusterhuis aan de Holkerstraat  groot.

Die opening was bijzonder, want werd verricht door zuster Marlies van Westerlake. 91 is ze nu en ze woonde in het zusterhuis van 1982 tot 2008. Ze onthulde samen met Bas, de jongste vrijwilliger een oude foto van het zusterhuis.

De leden van de Stichting en de vrijwilligers hadden er alles aangedaan om de open dag te laten slagen. Buiten stonden in een tent allerlei lekkere zoete hapjes klaar. Die waren door een aantal vrijwilligers gemaakt. Natuurlijk was er ook koffie, thee en limonade.  Daniëlle Jutte van Fraai en Franje schminkte kinderen die dat wilden.

Maar wat doen die Toon & Simon daar toch?

Over het zusterhuis

Het zusterhuis is gebouwd in 1928. Het werd gebouwd door de Zusters Franciscanessen van Heythuysen. Het zusterhuis werd gebruikt om de zusters te huisvesten die werkten in het ziekenhuis St. Jozef.
In 2018 is het zusterhuis verbouwd tot een woonzorgcomplex voor ouderen. Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef wordt beheerd door Stichting Beweging 3.0. Dat voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en zal gesloopt worden. De plannen daarvoor worden momenteel ontwikkeld. Het is de bedoeling, dat de Refter in het nieuwe complex ok een plaats krijgt.

In de fotoserie meer foto’s van Arjen Gerritsma. Met dank aan Harry Koelewijn voor de tekst.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen