Inner Wheel schenkt 500 euro aan Hartenkussens

Foto:

Oktober is niet allen Stoptober maar ook Borstkankermaand.

Daarom leek het de Nijkerkse serviceclub Inner Wheel een goed idee 500 euro aan de quiltgroep die in Nijkerk Hartenkussens maakt. Maandagmorgen nam – Namens de quiltgroep – kunstenares mevrouw Bea Berends-van de Weijer de cheque van Karin de Boer in ontvangst.
ontvangst nemen.

Iedere twee weken op maandagochtend komt in de Bibliotheek van Nijkerk de quiltgroep bij elkaar. Zij maken hartenkussens voor patiënten die een operatie moeten ondergaan wegens borstkanker. Na een operatie van de borst en/of de okselklieren, is de behandelde plek kwetsbaar. De vrouwen kunnen het kussentje onder de arm leggen of dragen om het kwetsbare gebied te beschermen. De vorm en het zachte materiaal zorgen voor een prettige houding en verzachten de pijn. Ook worden zwellingen, stuwingen en spanning in de schouder met het dragen van het hartvormige kussentje verlicht.

Er zit ook nog een emotionele kant aan de kussens, zo vertelde Berends –  van de Weijer maandagmorgen. Het raakt vrouwen, die zo’n kussen krijgen, dat er onbekenden zijn, die vanuit een goed hartr, die kussen maken. Zo reageerde bijvoorbeeld Hanneke Pott op Facebook: “Ik kreeg ook zo’n hartenkussentje. Wat een geweldig initiatief. Ik heb er heel veel plezier van. Hartelijk bedankt.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen