Opnieuw praten over plaatsing elektriciteitshuis

Foto:

Er is veel te doen over de plaatsing van elektriciteitshuizen.

Zo kwamen bewoners naar het inloopspreekuur van de gemeenteraad, die er vervolgens vragen over stelde aan het college. Dat heeft nu geantwoord.

B&W geeft toe, dat er niet handig is gecommuniceerd, toen het ging over de plekken in de Campenbuurt en Bruins Slotlaan. In de uitnodigingsbrief ging met name op een goede inpassing van de middenspanningsruimten en niet op de exacte locatie ervan.

Het college: “Terugkijkend op het proces van de Campenbuurt en Bruins Slot is dit in de uitnodigingsbrieven onvoldoende duidelijk gemaakt. Dit is een verbeterpunt voor een volgende wijk. Een tweede les die wij trekken is dat als er vanuit de aanwezige bewoners zwaarwegende argumenten zijn tegen de beoogde locatie van een middenspanningsruimte het belangrijk is om niet alleen met de aanwezige bewoners over een alternatieve locatie te spreken.
Ook alle andere betrokken wijkbewoners in het gebied moeten kunnen meedenken over een mogelijke alternatieve locatie.
Dat betekent dat de wijkbewoners opnieuw worden uitgenodigd om binnen de (technische) randvoorwaarden mee te denken over een beter passende locatie.”

Achtergrond

De gemeente Nijkerk en Liander werken samen om de energievoorziening in de gemeente te verbeteren. Hiervoor moeten er in de komende tien jaar ongeveer 200 middenspanningsruimten worden geplaatst. Afgesproken is, dat de gemeente zorgt voor de openbare ruimte en Liander voor de aanleg en het beheer van de middenspanningsruimten.

Om geschikte locaties te vinden, bekijken de gemeente Nijkerk en Liander een wijk. Hierbij wordt rekening gehouden met de beschikbare openbare ruimte, speelruimten, ondergrondse infrastructuur, verkeersveiligheid en de afstand tussen de verschillende elektriciteitshuizen.

De definitieve locatie wordt uiteindelijk door Liander en de gemeente Nijkerk bepaald.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Energietransitie
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen