Kinderen lezen met plezier met nieuwe Leesmeter

25 jun , 23:22 Nieuws
2024 06 25 uitreiking leesmeter3 12
De leerlingen van Kindcentrum Holk kregen vandaag de eerste Leesmeter uitgereikt.
Dit is een speciale buis waarin kinderen pingpongballen kunnen verzamelen voor behaalde leesprestaties. Het idee erachter was de winnende inzending van de Jeugdgemeenteraad 2024.
Kindcentrum Holk had tijdens de Jeugdgemeenteraad op 5 maart het beste idee om lezen leuker te maken voor alle kinderen in Nijkerk. De Leesmeter is een doorzichtige buis van ruim een meter hoog. Elke pingpongbal staat symbool voor een behaalde leesprestatie van een kind.

Schoolbrede beloning

Zodra er een meter aan prestaties gelezen is, volgt er een schoolbrede beloning. Denk hierbij aan voorlezen in een andere groep, het mogen lezen van een stripverhaal of de aanschaf van een nieuw voorleesboek.

Enthousiasme van raadslid Patricia van Loozen namens de gemeenteraad

"Het is dit jaar bijzonder dat er een idee is verzonnen wat geschikt is voor alle scholen in onze gemeente," aldus vicevoorzitter van de gemeenteraad Patricia van Loozen tijdens de feestelijke uitreiking. "Daarnaast presenteerden ze hun idee tijdens de Jeugdgemeenteraad op een heldere en duidelijke manier. Dat hebben ze heel goed gedaan."

Naar alle scholen

Direct na de uitreiking aan Kindcentrum Holk werden de Leesmeters bezorgd bij de overige scholen in Nijkerk die er een wilden ontvangen. In totaal zijn er 18 Leesmeters, benodigd drukwerk en 5500 pingpongballen uitgedeeld.
2024 06 25 uitreiking leesmeter3 1

Jeugdgemeenteraad

De Jeugdgemeenteraad is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de politiek. Kinderen uit groep 8 van verschillende scholen in Nijkerk presenteren hun ideeën om de stad te verbeteren. De volgende Jeugdgemeenteraad staat gepland voor 2025.
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]