Ontwikkelingen rond nieuw zwembad

in vogelvlucht, rechts de ligweide
in vogelvlucht, rechts de ligweide
Foto: architectenbureau Bos

In de Stad Nijkerk schrijft Wijand Kooijmans, dat de verslagen over bouw zwembad vooralsnog geheim blijven

DE BBBBgroep meldt op haar Facebookpagina,dat Optisport de nieuwe beheerder van het zwembad (en de sporthallen) wordt.

Verslagen

In die verslagen wordt onder meer ingegaan op de redenen voor de vertraging van de bouw met vermoedelijk minimaal drie maanden. Hans Boer (ChristenUnie/SGP) wil hierover een openbaar debat. Om deze reden steunde hij aanvankelijk niet het voorstel van het college van burgemeester en wethouders geheimhouding op te leggen wat betreft deze stukken. Ook Irene Moes (Pro21), Aart Klompenhouwer en Boudewijn van der Woerd zijn voorstander van een zo groot mogelijke openbaarheid

Ze verschillen hierin van mening met Wethouder Marly Klein. Zij vindt dat tijdens een bouwproces niet openbaar moet worden gemaakt, omdat dit schadelijk kan zijn voor één of meerdere partijen. Openbaarheid kan volgens haar wel, als de bouw achter de rug is.

Een extern bureau gaat nu juridisch bekijken of geheimhouding echt noodzakelijk is. Dat advies wordt 16 november besproken tijdens een extra raadsvergadering.

Optisport

Optisport is exploitant van ongeveer 350 accommodaties verspreid door Nederland en België. Hiermee is Optisport marktleider in Nederland en België. Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van publieke voorzieningen als zwembaden, schaatsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra (Optisport Health Club) en indoorspeelparadijzen (Avontura).

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen