Nijkerk maakt zich klaar voor komst nieuwe huisartsen

31 mei , 13:45 Nieuws
2024 04 19 arts patient gesprek
Nijkerk groeit de komende jaren en dat betekent dat er meer huisartsen nodig zijn. De gemeente is daarom druk bezig met het creëren van een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor nieuwe dokters.

Huisartsentekort in het vizier

Op dit moment zijn er in Nijkerk twee huisartsenpraktijken met een patiëntenstop. Dat was de aanleiding voor de vragen van Van de Weijer. Ook lopen de huurovereenkomsten van enkele andere praktijken binnenkort af.
De gemeente Nijkerk baseert zich op richtlijnen van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) om te bepalen hoeveel nieuwe huisartsen er nodig zijn. Volgens de LHV is er per 2.095 inwoners één huisartsenpraktijk nodig.

Plannen voor nieuwbouw

Om de komst van nieuwe huisartsen te stimuleren, heeft de gemeente Nijkerk verschillende plannen in de maak. Er zijn plannen voor de nieuwbouw van huisartsenpraktijken en er wordt ook gezocht naar locaties voor praktijken waarvan de huurovereenkomsten aflopen.

Goede samenwerking

De gemeente Nijkerk werkt nauw samen met verschillende partijen om het vestigingsklimaat voor huisartsen te verbeteren. Zo is er al goed contact met de huisartsen in Hoevelaken en Nijkerk. Er zijn ook gesprekken gevoerd met verschillende andere betrokkenen, zoals de zorgverzekeraars en de regionale huisartsenorganisatie.

Woonzorgvisie

De behoeften van de huisartsen worden de komende jaren ook meegenomen in de nieuwe woon-zorgvisie van de gemeente. In deze visie wordt onder andere gekeken naar de toenemende zorgvraag en wat dit betekent voor de huisartsenzorg in Nijkerk.
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]