Op Corlaer College ruiken aan drugs

07 okt , 13:43 Nieuws
2024 10 07 drogs corlaer college 1
Maandagmorgen 7 oktober stond er een bijzondere escaperoom op het schoolplein van het Corlaer College
De escaperoom was neergezet om jongeren bewust te maken van de gevaren van onder andere drugscriminaliteit.
In de escaperoom kwamen verschillende vormen van criminaliteit aan bod, waaronder situaties waarin jongeren betrokken kunnen raken. De leerlingen kregen ook advies over wat te doen als ze met criminaliteit in aanraking komen, zoals contact opnemen met een volwassene, bijvoorbeeld hun ouders of een zorgdocent. Lokale items, zoals een Nijkerkse krant, waren ook neergelegd in de escaperoom.
Burgemeester Renkema was aanwezig voor de opening, evenals een gemeentelijke handhaver en agenten. De school benadrukt het belang van samenwerking tussen de gemeente, de boa's en de politie in de aanpak van jongerencriminaliteit.
2024 10 07 drogs corlaer college 2
De hele dag door zullen leerlingen uit het derde leerjaar de escaperoom bezoeken. Tijdens hun bezoek maken ze kennis met verschillende vormen van criminaliteit. Ze kunnen zelfs de geur van drugs zoals XTC en crystal meth herkennen door het te ruiken. Het doel van de escaperoom is om jongeren bewust te maken van de risico's van drugscriminaliteit en hen te laten beseffen dat ze hier niet aan moeten deelnemen. Jongeren kunnen al vroeg in aanraking komen met criminaliteit, bijvoorbeeld via sociale media zoals Snapchat, waar ze onder druk gezet kunnen worden om bepaalde handelingen uit te voeren, anders wordt een foto verspreid.
Hoewel dit probleem voor sommigen nog onzichtbaar lijkt, is ook in Nijkerk drugscriminaliteit aanwezig. De escaperoom is niet het enige initiatief van de school om jongeren uit de criminaliteit te houden. Ook tijdens de lessen en in gesprekken met ouders wordt hier aandacht aan besteed.
bron: AS Media