Telstar 1 wint belangrijke wedstrijd in een spannende slotfase tegen MIA 1

07 okt , 13:05 Sport
2024 10 07 telstar 01
AMERSFOORT - Voor Telstar 1 stond er een belangrijke derby op het programma tegen MIA 1. In Amersfoort werd de uitwedstrijd al gewonnen met 17-20. De strijd tegen degradatie is nog in volle gang, en winst was cruciaal om ook volgend seizoen nog in de overgangsklasse te blijven.
Telstar begon voortvarend aan de wedstrijd. Sarah van der Meer opende de score met een mooie doorloopbal en Esmee van Voorn volgde met een afstandsschot. Met een 2-0 voorsprong spatte de energie ervan af. MIA speelde zoals verwacht, met een vak waarin vooral de heren het voortouw namen en een ander vak waar de dames prominent in beeld waren. Telstar had hierop goed ingespeeld en bouwde snel uit naar een comfortabele 8-4 voorsprong.
Maar de Amersfoorters gaven zich niet zomaar gewonnen en sloegen tweemaal toe met afstandsschoten. Telstar raakte in een mindere fase en in slechts drie minuten tijd kwam MIA langszij. Beide teams gingen met een 8-8 gelijke stand de rust in.
In de kleedkamer werd Telstar stevig toegesproken. Het was aan henzelf te wijten dat de voorsprong was weggegeven en in de tweede helft moesten ze opnieuw beginnen. En dat deden ze. Loïs de Korte opende de score na rust en bracht Telstar weer op voorsprong.
Bij een stand van 12-10 volgde een periode zonder doelpunten, waarin beide teams worstelden om de korf te vinden. Dit gaf MIA de kans om terug te komen en niet veel later stonden de bezoekers zelfs op voorsprong. Voor het eerst in de wedstrijd moest Telstar in de achtervolging. Met nog tien minuten op de klok wist Telstar de aansluitingstreffer te maken, wat een spannende slotfase inluidde.
Het werd stuivertje wisselen: Telstar en MIA scoorden om en om, waardoor het alle kanten op kon. Met de stand op 16-17 kreeg Sarah van der Meer een strafworp. Er ontstond enige discussie over een aangevraagde time-out, maar uiteindelijk bleef Sarah ijskoud en maakte de strafworp feilloos af. Ook Sander Voets toonde zich koel vanaf de strafworpstip en bracht de stand op 18-18.
2024 10 07 telstar 02
Met nog één minuut te gaan, floot de scheidsrechter voor een overtreding bij de korf van MIA. Telstar kreeg een vrije bal en wederom was het Sarah van der Meer die zuiver afrondde. Met een 19-18 voorsprong speelde Telstar de wedstrijd professioneel uit. De scheidsrechter blies voor het einde en de drie belangrijke punten waren binnen.