Taarten bakken tijdens de Smaakweek, een heerlijke wedstrijd

18 sep , 22:14 Nieuws
2024 09 18 taarten bakwedstrijd 6
Op woensdag 18 september 2024 vond de spannende bakwedstrijd 'Nijkerk Bakt' plaats, één van de vele evenementen tijdens de Smaakweek.
Dit evenement bood inwoners van onze gemeente de kans om hun bakkunsten te tonen en mee te dingen naar een geweldige prijs.
Enthousiaste deelnemers presenteerden hun mooiste en lekkerste creaties aan de jury. Ze lieten ook de ingrediënten zien.
Een deskundige jury proefde en beoordeelde de inzendingen op smaak, originaliteit en presentatie.
De jury bestond uit:
2024 09 18 taarten bakwedstrijd 2
Edith de Jong, directeur van Museum Nijkerk, Erik Hendriksen, eigenaar en chef-kok van restaurant Het Sluishuys, Marcelle Warringa, oprichtster van Proef de Passie en natuurlijk de bewoners van Huize Sint Jozef, die ook hun stem lieten gelden!
De hoofdprijs ging naar Grada van Poortvliet, die de jury wist te overtuigen met haar smaakvolle en originele creatie. Zij won een bakpakket ter waarde van €100, inclusief een handmixer en diverse bakproducten, aangeboden door Expert Nijkerk en de Bakzolder van Gardebroek.
Na de wedstrijd werden de overgebleven taarten en gebakjes uitgedeeld aan de bewoners van Huize Sint Jozef, die zichtbaar genoten van al het lekkers. Het evenement was een groot succes en heeft de inwoners op smakelijke wijze samengebracht!
bijdrage van Margreet Koele