Zilver voor Doto

Foto:

BEEKBERGEN – Afgelopen zaterdag turnden er zeven turnsters van GV DOTO Nijkerkerveen mee met de tweede plaatsingswedstrijd van de 4e divisie.

’s Ochtends kwamen de instappers en junioren aan de beurt.  Anna de Goeij en Lynn van  Wolfswinkel turnden mee in de categorie instap D1 volgens de verplichte oefenstof. Van Wolfswinkel blonk uit op de sprong over de kast en werd hier vierde en in het eindklassement zesde. De Goeij wist bij drie van de vier toestellen een plaats in de top 3 te behalen. Zij mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen

Ellen van Valkengoed deed mee met de junioren supplement E volgens de keuze oefenstof. Ze was vawege een griep eerder deze week niet in topvorm Wel werd zij door een zeer stabiele oefening te turnen op de evenwichtsbalk kampioen op dit toestel. Van Valkengoed eindigde dit keer op een 8e plaats.

Helena Serrata kwam ook uit bij de keuze oefenstof, maar dan in de categorie jeugd 2. Ze turnde een zeer goede vrije oefening op muziek en werd hier derde. Door een val van de balk miste Serrata een plek bij de top 5 en werd elfde.

Michelle de Bock, Nina Hijwegen en Tesse Brons turnen dit jaar voor het laatst mee met de “verplichte” oefenstof. Nina Hijwegen had behoorlijk pech, want zij moest haar wedstrijd na twee toestellen staken door migraine. Brons en De Bock turnden een stabiele wedstrijd. De laatste behaalde een 7e plaats bij sprong. In totaal werd zij 11e. Brons was de beste van het trio en werd 3e bij de balk door een keurige oefening te turnen. In het eindklassement eindigde zij op de 6e plaats.

Op 17 maart a.s. zal de derde wedstrijd van de 4e divisie plaatsvinden. Daarna zal bekend worden wie van de turnsters zich zullen plaatsen voor de Regiofinale.

'

Reacties

article
122473
BEEKBERGEN – Afgelopen zaterdag turnden er zeven turnsters van GV DOTO Nijkerkerveen mee met de
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/122473/zilver-voor-doto/
2019-02-04T15:57:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/02/04143145/2019-02-04-doto-3.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport