Badmintonclub Hoevelaken doet goede zaken

06 okt , 21:41 Sport
2014 10 07 badminton
Afgelopen donderdag stond er een midweeks programma op de agenda voor BC Hoevelaken.

Najaarcompetitieteam 

Het najaarcompetitieteam speelde een uitwedstrijd in en tegen Putten. Na de ietwat geflatteerde nederlaag van een week eerder, had het team wat recht te zetten. Dat was voor Brenda, Lideke, Stan en Hette niet tegen dovemansoren gezegd. Vanaf de eerste partijen lieten ze zien dat er voor Putten weinig te halen was. Stan en Hette liepen eenvoudig over hun tegenstanders heen in de eerste dubbel. Tegelijkertijd ging de damesdubbel nipt in een driesetter verloren.
Daarna gaf BCH niets meer weg.
Met uitzondering van de afsluitende mixpartij van Stan en Brenda, die in een driesetter werd gewonnen, gingen de andere partijen in “straight sets” naar BCH. Met een goed gevoel stapten de spelers richting middernacht in de auto huiswaarts.

Herenteam

Voor het gepromoveerde herenteam, stond er een uitwedstrijd in Deventer tegen IJsselstad BC op de planning. Na het verdienstelijke gelijkspel van vorige week, was het zaak om deze lijn door te trekken. Met een 1-1 tussenstand na de eerste twee uiterst spannende dubbelpartijen, zag het er naar uit dat de enkelpartijen het verschil zouden gaan maken. Hierin toonde BCH zich de bovenliggende partij. Roy, Bart en Christiaan wonnen hun partijen. Helaas ging de partij van Kees in een driesetter verloren.
Ook donderdagavond was het weer de wedstrijd van de driesetters. Zes van de acht partijen mondden uit in een driesetter. De afsluitende dubbelpartijen gingen naar BCH, zodat er zes punten meegenomen konden worden richting Hoevelaken.
In deze topklasse lijkt BCH niet bepaald kansloos te zijn.
bijdrage van Erik van de Loo