Gezellig weerzien op reünieles NGV Excelsior

06 okt , 21:16 Sport
2024 10 04 exceslsior 02
Afgelopen woensdag vond de langverwachte reünieles plaats in Sporthal Watergoor.
In maart werd deze aan aangekondigd tijdens het 100-jarig bestaan van NGV Excelsior in de Streams.
Velen hadden de datum al rood omcirkeld en waren vol goede moed naar de sporthal gekomen. En niet alleen voor de gezelligheid. Bijna iedereen kwam in sportkleding. Er werd daarna ook fanatiek meegedaan met de lessen die gegeven werden.
Selectietrainster turnen Marieke Duits en oud leidster Will Roest verzorgen een warming-up waarna op de toestellen nog oude onderdelen geoefend konden worden.
2024 10 04 exceslsior 04
En de basis zit er nog steeds goed in want er werden nog de nodige kunsten getoond, vaak onder applaus van medesporters.
Aan de danskant werd ook fanatiek meegedaan. Onder leiding van Hennie de Wolf en Silvia Fontein werd er losgewerkt, en vlogen de chassés door de zaal.
Ook werd er een dans aangeleerd. Deze dames waren het zeker ook niet verleerd. Na de pauze werd er aan de conditie gewerkt onder leiding van Nelie Kamphorst. En werd er ook onder leiding van Nelie teruggegaan in de tijd met een ritmische oefening. Met knotsen, linten en hoepels werd ook daar een leuke dans aangeleerd.

Jubilarissen in het zonnetje gezet

Deze avond werden de trouwe leden die 25 jaar of meer lid zijn ook in het zonnetje gezet.
Marieke Duits en Marieke den Uijl (laatstgenoemde kon er deze avond niet bij zijn. Zij werd onderscheiden op haar eigen les), werden bedankt voor hun inzet, zij zijn niet alleen meer dan 25 jaar lid, de beide Mariekes geven ook al jaren succesvol les bij Excelsior.
Debby Gijsbertsen, Leonie Horst en Nathanie Heimensen zijn niet alleen opgegroeid in de vereniging, zij vervullen tevens al jaren een belangrijke taak binnen het bestuur van de vereniging. Waardevolle krachten.
Ook Esther Hamstra is meer dan 25 jaar lid, zij is tevens oud bestuurlid, maar heeft zich verkiesbaar gesteld voor een nieuw termijn als bestuurslid. Tevens is zij trouw jurylid bij de turnafdeling waar zij al 100 wedstrijden voor Excelsior heeft gejureerd.
Evelien Vastenburg is bedankt voor meer dan 40 jaar trouw lidmaatschap. Ook zij geeft al vele jaren verschillende groepen les binnen de vereniging. Verder organiseert zij verschillende evenementen voor de vereniging die altijd succesvol en gezellig zijn.

Ereleden

Onder toeziend oog van veel oud leden, die deze avond meededen aan de lessen, werden Hennie de Wolf en Nelie Kamphorst extra in het zonnetje gezet. Voor hun, meer dan 50 jaar lidmaatschap en leiding geven aan verschillende groepen en betrokkenheid bij de vereniging werden zij onderscheiden als erelid van NGV Excelsior.
De vereniging kijk terug op een zeer gezellige en geslaagde avond.
bijdrage van Evelien Vastenburg