WSN viert 65 jarig bestaan

Foto:

Begonnen als een protestants christelijk vereniging is de WSN uitgegroeid tot een professionele organisatie in stichtingsvorm.

De Woningstichting vierde dat donderdagmiddag in de Sparrendam, samen met (onder)aannemers, de huurdersvereniging en het personeel.

In zijn speecht blikte directeur Peter Toonen vooral terug. Na een moeizame start van de verneging, die uit louter vrijwilligers bestond werden de eerste woningen in de Marijkestraat gebouwd.

Het ging vroeger wel heel anders dan nu. Zo stonden de verslagen van de vergaderingen gewoon, hand geschreven – in een schrift.

De huur werd zo nodig casg geïnd. Daar was een tas voor, die de voorganger van Toonen, Bertus Rakhorst jaren in zijn kanoor had liggen. Er bleek zelfs nog geld in te zitten.

In 1979 beheerde de WSN 1000 woningen, in 1986 1500 en nu in 2018 een kleine 3500 woningen.

Het jubileum is volgens Toonen een mooi moment om de nieuwe huisstijl en de vernieuwd website te gaan gebruiken. Die website moet klantvriendelijker zijn dan de oude versie.

Toonen bleef wat langer stilstaan bij de huidige tijd en noemde indat verband opleveringen in Hoevelaken, Nijkerkerveen en in Nijkerk onder andere de 28 tiny houses.

Peter Toonen stopte zijn verhaal bij het hier en nu toe. Daarom vroeg Ely Hackmann hem naar de toekomst van de WSN. Een oplossing voor de lange wachtlijsten had hij niet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden