Iedereen kent de champagnes uit Frankrijk. Maar ook in Nederland worden steeds vaker mousserende wijnen gemaakt.
Kunnen Nederlands bubbels tippen aan Franse champagne en wat zijn de verschillen? Tijdens een speciale proeverij op zaterdag 13 september krijgt men de kans om Franse champagne rechtstreeks te vergelijken met mousserende wijnen van eigen bodem. De proeverij vindt plaats tijdens Wij in de wijngaard bij wijngaard Aan de Breede Beek in Nijkerk en wordt begeleid door de Gerwin Poolen.
Poolen is eigenaar Wijnhandel & Slijterij de Moor en adviseert graag over mousserende wijnen. Tijdens de workshop ‘Moor mousserend’ op Wij in de wijngaard neemt hij de deelnemers in drie kwartier mee langs de wereld van bruisende wijn. Aan bod komen de verschillen in bodem, druivenrassen en smaakbeleving. Ook wordt uitgelegd waarom steeds meer wijnliefhebbers kiezen voor lokale bubbels. Poolen organiseert regelmatig proeverijen om wijnliefhebbers kennis te laten maken met nieuwe smaken en trends. “Het is verrassend om te ervaren dat Nederlandse mousserende wijnen zich steeds beter kunnen meten met champagne,” zegt Poolen. “Dat levert vaak een heel andere, maar minstens zo interessante smaakbeleving op.” De workshop is toegankelijk voor iedereen van 18 jaar en ouder die nieuwsgierig is naar bruisende wijnen en graag proeft. Er is beperkt plek dus reserveren voor ‘Moor mousserend’ is aan te raden.
Wij in de wijngaard is een idee van wijngaard Aan de Breede Beek en Proef de passie. Het festival vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 september tussen 13.00 en 20.00 uur. Bezoekers kunnen genieten van een divers aanbod aan wijn van vier wijnmakers uit de regio, culinaire gerechtjes, live muziek, Wijn Casino, poëzie en een groene galerie. Ook is een groot aanbod aan workshops en proeverijen. Meer informatie is te vinden via de website van het festival.